3 comentarii la “Scoala de nimic

  1. sunt de acord cu tine partial, unele lucruri se invata in familie si ar trebui sa constituie grija parintelui ci nu a profesorului, dar ceea ce primeveste de invatarea in amanunt a tuturor obiectelor, ca fiecare prof iti zice ca obiectului ii mai important decit orice in viata e timpit, e un sistem in care invatam de tote si la urma nu cunoastem nimik. Ar fi bine de facut ceva schimbari in invatamint, sa se acorde posibilitatea alegerii obiectelor pe care doresti sa inveti, nr de ore, de facut lectii practice, s.a.

  2. Asa e sistemul nostru de invatamint, care ne face sa stim multe si de toate, dar nimic concret… Invatam la scoala, dupa care venim al universitate si aflam ca ceea ce am invatat in scoala era doar sa ne pregatesca pentru invatamintul universitaer, apoi universitatea ne pregateste pentru lucru si cind ajungem sa lucarm aflam ca degeaba am invatat la unievrsitate, stim multa teorie si nu putem face nimic cu dinsa. Astfel nimerim intr-o rotatie infinita de tipul: „Nu lucram deoarece nu avem experienta, iar experienta nu avem deoarece nu lucram”… Ca o concluzie. La noi se face totul pentru o bifa in rapoarte, de aceea legea „am invatat-am raspuns-am uitat” persista asa mult in societatea noastra… 😉

  3. A fi om se invata in familie. Educatia morala ar fi in scoala doar o ramura stiintifica, predispusa la uitare. Prin urmare, scoala urmareste pregatirea intr-un anumit domeniu, iar a fi om nu este un domeniu, inseamna spirit si moralitate. La asta te-ai gandit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s